FOOD AND DRUG ADMINISTRATION (FDA)

Center for Biologics Evaluation and Research (CBER) 175th Meeting of the Vaccines and Related Biological Products Advisory Committee June 28, 2022 AGENDA

Topic: The committee will meet in open session to discuss whether and how the SARS-CoV-2 strain composition of COVID-19 vaccines should be modified

Time	Presentation/Presenter
8:30 a.m.	Opening Remarks: Call to Order and Welcome (5 Min)
	Arnold Monto, M.D. Acting Chair, VRBPAC Emeritus Professor of Public Health and Epidemiology, University of Michigan
	Administrative Announcements, Roll Call, Introduction of Committee, Conflict of Interest Statement (20 Min)
	Prabhakar Atreya, Ph.D. Acting Designated Federal Officer, VRBPAC and Director, Division Scientific Advisors and Consultants, CBER, FDA Sussan Paydar, Ph.D. Alternate Designated Federal Officer, VRBPAC
8:55 a.m.	FDA Introduction (20 Min)
	Considerations for Whether and How the COVID-19 Vaccine Strain Composition Should be Modified (15 Min)
	Peter Marks, M.D., Ph.D. Center Director, CBER, FDA
	• Q/A – 5 Min
9:15 a.m.	CDC Presentations (60 Min)
	Update on Current Epidemiology of the COVID-19 Pandemic and SARS-CoV-2 Variants (20 Min)
	 CDR. Heather Scobie, Ph.D. M.PH. Deputy Team Lead, Surveillance and Analytics Epidemiology Task Force COVID-19 Emergency Response Centers for Disease Control and Prevention (CDC) Q/A – 10 Min
	- SG/ (10 IVIII)

FOOD AND DRUG ADMINISTRATION (FDA)

Center for Biologics Evaluation and Research (CBER) 175th Meeting of the Vaccines and Related Biological Products Advisory Committee June 28, 2022 AGENDA

	Update on the Effectiveness of COVID-19 Vaccines (20 Min)
	 Ruth Link-Gelles, PH.D.M.PH. LCDR, U.S. Public Health Service COVID-19 Vaccine Effectiveness Program Lead Division of Viral Diseases, CDC Q/A – 10 Min
10:15 a.m.	Modeling Future Epidemiology of the COVID-19 Pandemic (20 Min)
	 Justin T. Lessler, Ph.D. Professor, Dept. of Epidemiology
10:45 a.m.	Break (15 Min)
11:00 a.m.	Sponsor Presentations on Clinical Data Regarding Variant Vaccines (60 Min)
	Dr. Stephen Hoge, M.D. (15 Min) President, ModernaTX
	• Q & A (5 Min)
	Dr. Kena Swanson, Ph.D. (15 Min) Vice President, Viral Vaccines Vaccine Research and Development Pfizer, Inc.
	• Q & A (5 Min)
	Dr. Gregory M. Glenn (15 Min) President, Research and Development Novavax Inc.
	• Q & A (5 Min)

FOOD AND DRUG ADMINISTRATION (FDA)

Center for Biologics Evaluation and Research (CBER) 175th Meeting of the Vaccines and Related Biological Products Advisory Committee June 28, 2022 AGENDA

12:00 p.m.	WHO Presentation (25 Min)
	 Considerations for Vaccine Strain Composition from the WHO TAG-Co-VAC (20 Min) Kanta Subbarao, M.D. M.PH. (20 Min) Director, WHO Collaborating Center for Reference and Research on Influenza, Peter Doherty Institute for Infection and Immunity, Melbourne, Australia Q/A - 5 Min
12:25 p.m.	FDA Presentation (35 Min)
	FDA Assessment of Available Data for Modified COVID-19 Vaccine Candidates and Consideration of Potential Changes to COVID-19 Vaccine Strain Composition (25 Min)
	 Jerry Weir, Ph.D. Director, Division of Viral Products Office of Vaccines Research and Review, CBER, FDA Q/A - 10 Min
1:00 p.m.	Lunch (30 Min)
1:30 p.m.	Open Public Hearing (60 Min)
2:30 p.m.	Break (10 Min)
2:40 p.m.	Committee Discussion of Questions (100 Min)
4:20 p.m.	Voting and Vote explanation– (40 Min)
5:00 p.m.	Meeting Adjourned - DFO